neděle 2. listopadu 2008

Představujeme: Veverka

Alena Černá aka Veverka aka Šklíba je, jak už sám výčet jmen napovídá, žena mnoha tváří.

Aleně je takřka přes třicet a pracovala léta jako knihovnice v největší pražské veřejné knihovně. Pro únavu materiálu a celkovou sešlost v létě knihovnu opustila a přesunula se do Výzkumného ústavu pedagogického. K překvapení všech svých kamarádů pedagogů se domnívá, že vykonává užitečnou a smysluplnou práci.
Volný čas tráví Alena na cestě mezi Prahou a koncem světa, neb na konci světa má domeček pro panenky, který obývá spolu s kocourem a neustále se snižujícím počtem pavouků. 
Zbyde-li jí ještě nějaký čas, tráví ho ráda na kolech - buď dvou celkem velkých, nebo osmi velmi malých. 
Velmi nerada tráví čas praním (prádla), žehlením (téhož) a otvíráním dveří kocourovi (neustálým).

Veverka skautuje od dvanácti, vyzkoušela si rádcování družiny i vedení oddílu, prý ani jedno nedopadlo nijak zvlášť dobře. Jeden čas se vyskytovala na skautském ústředí, jak sama tvrdí jen díky tomu, že z toho ještě neměla rozum. Teď, když už rozum má, snaží se skautskému ústředí vyhýbat, leč ono se jaksi odmítá vyhýbat jí.
Kromě Babího léta, jehož je velmi šťastnou emeritní vůdkyní, se vyskytuje v týmu LŠ Gemini, i když teď už spíš jen jako přítelkyně na telefonu. Na další skautské aktivity jí nezbývají kapacity.
Ve skautském vzdělávání se Veverka věnuje psychologii a pedagogice, na Babím létě od ní můžete slyšet například o psychohrách (a proč se jim raději vyhnout) a konfliktech (a proč se jim raději nevyhýbat). Veverka sama je osoba vzácně nekonfliktní (a pokud to někdo zpochybní, tak uvidí!).

Šklíba se objevila zhruba před dvěma lety a je víceméně internetovou bytostí. Věnuje se paření on-line her (nárazově a zpravidla krátkodobě), objevování možností Internetu (nárazově, avšak dlouhodobě) a glosování Alenina života v nejmenovaném blogu. Vzhledem k tomu, že Internetu kolem Aleny v posledních měsících razantně ubylo, ubylo i Šklíby v Alenině životě. Ale když už se dostane ke slovu, stojí to za to;)

Žádné komentáře: